Rugscholing

 

Vanaf januari 2022 starten wij met onze eigen rugschool in de praktijk. Door de combinatie van theorie en oefeningen leer je bewegen zonder je rug te overbelasten en op deze manier willen wij een optimale begeleiding geven bij het opstellen en uitvoeren van de oefenschema’s mbt core stability(natuurlijk spiercorset).  Want tot op heden merkten we in de praktijk dat het uitvoeren van oefenschema’s thuis ofwel te weinig ofwel niet altijd correct werden uitgevoerd.

Door de rugschool proberen we inzicht te geven in de werking van de rug. Op deze manier gaan we de verkeerde houdingen of bewegingen van de rug afleren, houdings- of bewegingscorrecties voor mindere belasting van de rug aanleren, de stabilisatie verbeteren en de spieren (natuurlijk spiercorset) versterken. We geven enerzijds tips om uw rug minder te belasten tijdens uw dagdagelijkse activiteiten, en anderzijds leren we uw houding te verbeteren aan de hand van oefeningen, de stabiliteit van uw rug te verhogen en de wervelzuil te mobiliseren. Het doel is dus om een evenwicht te krijgen tussen de belastbaarheid en de belasting van de rug.

De rugschool zal bestaan uit 6 sessies van 45-60 min in groepen van maximaal 4 personen onder begeleiding van een kinesitherapeut of osteopaat, waarbij de aandacht wordt gevestigd op de theoretische (ergonomie) en praktische informatie om rugvriendelijk te bewegen. Door in kleine groepen te werken is er voldoende ruimte om de individuele problematiek van de patiënten te bekijken en de core stability aan te passen van individu tot individu.